Polar Music Prize – Sebastian Schauermann retar stjärnornas aptit

The Polar Music Prize 2018 gick av stapeln 14 juni och Metallica och Afghanistan National institut of Music var pristagare..

För 15e året i rad gör jag mingelfesten för artisterna och deras “hang around” som alltid är kvällen innan. Där får pristagarna, juryn, vänner och alla artister som skall uppträda på prisutdelningen möjlighet att träffa varandra under avslappnade former innan allvaret börjar.

Som musikälskare är det här en dröm – att få träffa alla fantastiska artister som vunnit priset och ett tillfälle att få bjuda på det jag gör bäst, mat.

Jag har alltid bjudit på fingerfood som passar väldigt bra när man minglar med ett glas vin i ena handen. Tack vare det här eventet har min cateringkarriär bestått mycket av den här sortens event och jag måste säga att jag blivit väldigt bra på det. Som ni säkert vet har det också resulterat i en kokbok på temat.

Jag bjuder på tre recept från festen. En vegansk, en vegetarisk och en kött. Bubbel och vin är en naturlig kompis till den här maten och jag har de senaste åren valt att servera viner från Masi till det här tillfället. De håller en väldigt bra kvalitet för pengarna och i deras sortiment finns det alltid något att välja från som passar till min mat.

Som bubbel valde jag deras Moxxe en Spumante från Venetien gjord på Pinot Grigio och den lokala druvan Verduzzo som man torkar i 3–4 veckor och den ger lite rondör och fruktighet till detta torra vin. Det är ett riktigt bra mingel-bubbel som passar det mesta men koriander och fisk är en extra bra kompis.

Amarone är normalt inte mitt favoritvin då jag oftast tycker dom är för söta för min smak. Men Masi Costasera  Amarone 2012 har motbevisat mig med sin lite torrare karaktär bara 7gr socker vilket är lite i den här sammanhanget. Den har tydliga smaker av plommon, körsbär och choklad. Passar främst till nötkött, men funkar även fint till vegetariskt tex pasta, tomat och aubergine.

Nu tar jag semester men vi ses i höst igen och då blir det mycket vegansk snabbmat med min nya kokbok som släpps 18 september.

Jag önskar er en härlig sommar!

Hälsningar,

Sebastian Schauermann

Foto: Derin Ivgen

Skriv ut recept
Spett med friterad aubergine, tomat och basilika
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Buffé
Portioner
st
Maträtt Buffé
Portioner
st
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Dela tomaterna på hälften och lägg dem på en ugnsplåt med olivolja och lite salt.
  3. Ställ in dem i ugnen med luckan lite på glänt så att tomaterna torkar och blir söta och goda. Det bör ta ca 2 timmar.
  4. Ta ut dem för att svalna.
  5. Under tiden kan du salta och dubbelpanera auberginerna med först maizena sedan i en smet av mjöl och vatten. Sist vänder du dem i panko.
  6. Stek dem på medelhög värme (180°C) i mycket rapsolja tills de blir gyllene.
  7. Gör spett med att varva mozzarella, basilika, tomat och sist den friterade auberginen.
Receptanteckningar

Recept: Sebastian Schauermann

Foto: Derin Ivgen

Dela det här receptet
Skriv ut recept
Beef sliders med kimchi och miso-majonnäs
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Buffé
Portioner
st
Ingredienser
Maträtt Buffé
Portioner
st
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Blanda jäst, vatten, råsocker i degbunken. Tillsätt mjöl, olivolja och salt. Arbeta degen i 5 minuter på låg hastighet i degblandare/assistent, eller 10 minuter för hand. Jäs 30 minuter i bunken.
  2. Ta upp degen på mjölat bord och vik den 4 gånger, knåda inte, forma 8 små runda bröd som får jäsa på plåt under bakduk i 1–2 timmar. Pensla med kikärtspad (aqua faba) och strö över sesamfrön.
  3. Sätt ugnen på 220 °C, (kombiånga om du har en ångugn). Ställ plåten mitt i ugnen och grädda i cirka 5-8 minuter, tills brödet har fått en ljus fin färg.
  4. Låt svalna på galler och pensla bullarna med olivolja, då blir de extra saftiga.
  5. Forma 4 st burgare à 40 gr av högrevsfärsen. Stek dem efter din smak, jag gillar medium well.
  6. Blanda miso och majonnäs till en dressing.
  7. Sätt ihop sliders och servera direkt. Mina gäster brukar äta minst 2 st var.
  8. Servera med dina favorittillbehör. Enkelt och gott är skivad tomat, lök och ett salladsblad.
Receptanteckningar

Recept: Sebastian Schauermann

Foto: Derin Ivgen

Dela det här receptet
Skriv ut recept
Rispappersrulle med pulled oats, koriander och picklad rättika samt wasabimajonnäs
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Buffé
Portioner
rullar
Maträtt Buffé
Portioner
rullar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Pulled oats är ett vegetabiliskt protein gjort på Nordisk havre, bondböna och ärta som påminner om pulled pork i texturen. Det finns att köpa i den vegetariska hyllan i de flesta butiker nuförtiden.
  2. Börja med att värma enligt 1-2-3 lag på ättika, socker och vatten. När sockret har smält, tillsätt ingefäran. Häll lagen över rättikan och rödbetorna och låt det svalna i kylen till picklesen är kall.
  3. Marinera mungroddarna i soya, sesam­olja och råsockret.
  4. Stek pulled oats i rapsolja i en stekpanna i 3 minuter på högsta värmen. Tillsätt sweet chilin och stek ytterligare 2 minuter.Blanda majonnäs och wasabipasta till en god wasabimajonnäs.
  5. Lägg ett rispapper i blöt ca 20 sekunder, lägg upp på en ren yta och fyll med 4 skivor rättika i mitten och toppa sedan med 25 gr pulled oats, sedan lite mungroddar och sist koriander.
  6. Rulla ett varv och vik sedan in ändarna och sist ihop den som en vårrrulle.
  7. Låt den sedan vila i några minuter så den sätter sig, sedan kan du dela den och äta den med lite av wasabimajonnäsen.
Receptanteckningar

Recept: Sebastian Schauermann

Foto: Derin Ivgen

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.