Astoria Spumante Rosé Extra Dry

Artnr: 77209
Land: Italien
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 11 %
Producent: Astoria
Leverantör: Nelex Beverage
Smak: Bärig smak med inslag av geléhallon, smultron, hibiskusblommor och persika.
Användning: Serveras vid cirka 8°C som aperitif eller till lätta rätter av kyckling eller till sallader.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 3/8
SÖTMA: 2/8
FRUKTSYRA: 6/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

AC Astoria ägs av bröderna Paolo och Giorgio Polegato som har byggt en enastående supermodern anläggning där vinmakaren Donato Lanati gör moderna Prosecco-viner, som han jäser vid en lägre temperatur med Astorias egen jästkultur för att få till just den karaktär man vill ha på vinerna.

Astoria är kända för att alltid hålla en hög kvalitet på sina viner, vilket återspeglas genom Astoria Rosé Extra Dry. Till detta fantastiska hantverk har man hämtat druvorna från dom soliga kullarna i Val del Brun Estate.

Astoria Rosé är ett vin som har blivit hyllat värden över för dess smak och vackra design. Vinet har en fyllig doft av vit persika, citrus och sommar bär. Smaken är elegant och torr med smak av hallon, citrus och mandel. Kombinerat med en välbalanserad syra och helt torr avslutning så får vinet en fantastisk fin fyllighet. Flaskan är speciellt framtagen för Astoria och hittas inte någon annanstans. Under 2015 blev Astoria vald till  Prosecco Winery of the year vid New York International wine competition.

Vinet är idealiskt som aperitif och passar utmärkt till lättare tilltugg. Tack vare dess elegans och fina fyllighet gör det sig även bra till rätter med ljust kött, fisk eller skaldjur. Serveras vid 6-8 grader.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.