Freixenet Italian Sparkling Rosé

Artnr: 72739
Land: Italien
Pris: 99 kr
Alkoholhalt: 11 %
Producent: Commercial Groupo Freixenet
Leverantör: Freixenet Nordic AB
Smak: Ren smak av elegant röd frukt, pink grape, vita blommor och äpple tillsammans med en pigg mousse.
Användning: Lämpar sig såväl till lätta rätter av fisk, skaldjur och fågel som till dessert eller som en aperitif.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 4/8
SÖTMA: 3/8
FRUKTSYRA: 5/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Familjeägda storföretaget Freixenet har länge varit världens största producent av mousserande viner och 130 miljoner flaskor lämnar årligen deras anläggning utanför Barcelona i Katalonien.   

Förra året gjorde man ett oväntat drag då man frångick traditionen av att endast använda spanska druvor och lanserade sin egna Prosecco av 100% Gleradruvor, och förlade produktionen till Veneto i norra Italien. Succén var ett faktum och man etablerade sig starkt på den tuffa Prosecco-marknaden.

Nu spinner Freixenet vidare på framgången med italienska druvor och lanserar en Sparkling Rosé med blandningen 85% Glera och 15% Pinot Noir.

Druvorna skördas sent på kvällen för att behålla sin fina syra och pressas sedan mycket försiktigt för att få en ren, läcker frukt och en naturligt vackert rosa färg. Jäsningen sker vid låg temperatur för att vinet ska behålla alla subtila aromer för att få ett mer nyanserat vin.

Den friska och rena smaken i kombination med en fantastisk rosa nyans i den unika flaskan blir definitivt ett smakfullt och dekorativt inslag på bröllop, kalas och bufféer i sommar. Freixenet har med denna nyhet skapat förutsättningar för ännu en storartad succé.   

Freixenet Italian Sparkling Rosé är ett fräscht och fruktigt vin med en ren smak av elegant röd frukt, pink grape, vita blommor och äpple tillsammans med en pigg mousse. Den lämpar sig såväl till lätta rätter av fisk, skaldjur och fågel som till dessert eller som en aperitif.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.