Fredagsdrinken – Björnbärs och rosmarins GT!

Det är återigen fredag och en ny drink står på dagordningen! Den här kommer med en nyhet – The Botanist Islay Dry Gin som nyligen lanserats i Systembolagets beställningssortiment. Och vad är världens bästa drink när det kommer till gin? Själv håller jag GT som en favorit och varför ska man krångla till det?

Så med det sagt… Fredagsdrinken – Björnbärs och rosmarins GT!

2021 är friluftslivets år med fokus på att inspirera svenskarna till att spendera mer tid i naturen. För den äventyrliga konsumenten lanseras nu den exklusiva ginen The Botanist, även kallad den vilda ginen, i Sverige. The Botanist från Bruichladdich är den första ginen från whiskeyvärldens epicentrum Islay i Skottland.  

 Friluftstrenden som etablerades 2020 fortsätter öka bland svenskarna. Detta gör sverigelanseringen av The Botanist, med uppmaningen att konsumenterna ska våga utforska vilt som en sinnesstämning genom både naturen och dess smaker, ytterst relevant. Arvet från naturen på den avlägsna Skotska ön återspeglas i The Botanist med dess 22 handplockade växter från den lokala floran på Islay samt nio väl utvalda bär, bark, frön och skal.  

 The Botanist är en unik gin i klassisk torr stil. Med en komplex och elegant doft av citrus, mynta och en riklig blommighet som genomsyras i många klassiska drinkar, hyllas The Botanist världen över. Björklöv, åkertistel, ärttörne, ljungblommor, gulmåra, älggräs och rödklöver är endast ett fåtal av de örter från Islay som gjort The Botanist till Skottlands mest eftertraktade gin. The Botanist från Bruichladdich finns nu att beställa på Systembolaget.se för den kräsne ginkonsumenten som vill uppleva de vilda smakerna av Islay förenade i en gin. 

The Botanist Islay Dry Gin
Nr 52989 Pris 469 kr

FLER DRINKAR HITTAR DU HÄR!

Skriv ut recept
Fredagsdrinken - Björnbärs- och rosmarinsgin och tonic
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
Receptanteckningar

Behövs det ens instruktioner? 

  1. Häll upp is och gin i ett glas 
  2. Toppa med premium tonic
  3. Garnera med björnbär och en rosmarinkvist 

Cheers!

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.