Fredagsdrinken – Celerybrate

Fredagsdrinken – Celerybrate är inte vilken drink som helst. Om vi först kikar på vem som ligger bakom den. Han kommer om man ropar Emil och i efternamn heter Åreng. Emil Åreng och han är en legend bland bartenders, nästan som Fantomen. Om vi tittar vidare på innehållet i drinken så är det lite olika ingredienser av flytande form, där en även anspelar på namnet, men sen har vi något som en gång var flytande men nu är fast, klart och runt. ISEN. Det är inte vilken is som helst utan den kommer från LG Craft Ice. Om du inte känner till deras nya kyl och frys så är det hög tid att du hör talas om den nu.

För vad betyder is i en drink egentligen? Ganska mycket om du frågar ett proffs och vem vill inte bli ett hemmaproffs när det kommer till att leverera drinkar. Is har betydelse när det kommer till smak och framförallt i vilken takt den smälter. Och det är nu som dessa fantastiska runda isbollar verkligen kommer in i bilden. Eftersom densiteten påverkar hur snabbt is smälter och de här rackarna är så gott som genomskinliga så fattar du själv att i jämförelse med en grumlig isboll så kommer den här att ta tid på sig. Och det kommer påverka smaken och utseendet. Inte ditt alltså utan drinken. Hur du ser ut kan inte isbollarna hjälpa till med. Än i alla fall.

Nu har du säkert förstått att det här är ett samarbete med LG Craft Ice och det är inget vi sticker under stolen med, tvärtom är vi grymt stolta över att få jobba såna innovativa proffs. För vem vill inte ställa fram Fredagsdrinken – Celerybrate med perfekta isbollar?

Cheers!

LÄS MER: Fler Fredagsdrinken

Skriv ut recept
Fredagsdrinken - Celerybrate
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Dryck
Portioner
Maträtt Dryck
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
Receptanteckningar

Gör så här:

Börja med isbollarna och bygg vidare med gin, Sellerisockerlag, Citronjuice och toppa med Tonic.

Sellerisockerlag - Värm upp 200 gr stjälkselleri i ett sockerlag och låt stå i 1 timme, sila av sellerin.

 

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.