Fredagsdrinken – La Briosa

Veckans bästa fredag och idag bjuder vi på en riktigt vinnare! Fredagsdrinken – La Briosa

För i veckan blev det klart att Hanna Oscarsson, bartender på Cadierbaren på Grand Hôtel, vunnit Art of Italicus 2020 Glo-Cal Edition med La Briosa. Självklart ville vi på Vinsider gratulera till vinsten och passa på att ställa ett par frågor till vinnaren.

Fredagsdrinken - La Briosa
Hanna Oscarsson är ”Best Bar Artist 2020”. Foto: Sofia Castensson

Grattis till vinsten och hur känns det? 
Helt fantastiskt och jag är jätteglad och nöjd över att jag vann!

Hur ska man tänka när man sätter ihop en drink? 
Man kan tänka på många olika sätt. Antingen bygga en drink efter en eller flera smaker, kring en specifik sprit eller utifrån en viss känsla man vill fånga i drinken. Till någon som vill hitta på en egen drink hemma så skulle jag tipsa om att välja ut en specifik stil på drink. Välj en favoritdrink, sour, stiff, aperitif osv och utgå sedan från ett grundrecept som redan finns. Utifrån det receptet kan man sedan byta ut smakerna eller spriten, leka med drinken och dess uppbyggnad.

Har du själv någon annan favoritdrink?
Jag uppskattar många olika drinkar, beroende på tillfälle och sinnesstämning. Två stycken som jag dock njuter av lite oftare än andra är en Manhattan eller en Irish coffee. 

Grattis och här kommer Fredagsdrinken – La Briosa

Fler drinkar hittar du här!

Skriv ut recept
Fredagsdrinken - La Briosa
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Dryck
Portioner
Ingredienser
Maträtt Dryck
Portioner
Ingredienser
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
Receptanteckningar

Lacto-fermented apples with plum

Take the amount of apple of your choice, sliced. If you have leftovers from say the cutting board, use that.

Take 2% of the total weight in flake salt and spread it over the apples.

Put the apples spread out in a vacuum bag and take all the air out.

Open the bag after 7days our until the bag inflated.

Blend the lacto fermented apples 50/50 with simple syrup (50/50 simple) and strain.

This you can keep in portions in the freezer since the next step includes more “fresh” ingredients. If not you can proceed with the rest of the process which also can be kept in the freezer for longer shelf life.

Blend 2dl of the lacto fermented apple sugar with 4 pitted plums, 1,5 dl apricot liquor, 1dl lemon, 4dl simple (50/50 simple) 25dash Peychaud bitter. Fine strain. Done

Carbonation

50cl water 

15cl lacto apple and plum mix

12cl verjus

2 pinches of salt 

Ad everything in a twist and sparkle when all the ingredients are cold, carbonate with one patron. Wait and ad 1more for extra carbonation.

La Briosa 

40ml Italicus 

Top with the apple and plum carbonation 

Gentle mix without killing to much of the bubbles.

Optional to garnish with dried fruit, apple our plum

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.