Fredagsdrinken – Lemon Grace

Då har klockan hunnit passera 12.00 och det går väl för sig att lägga upp Fredagsdrinken – Lemon Grace eller har ni något mot det? Tänkte väl inte det. Förmodligen har vi ett par timmar till att jobba men det kan vara läge att förberedda den här drinken redan nu. Så ta en paus och ge dig ut för att köpa Havstorn.

Även den här drinken är från drinkmästaren själv, Emil Åreng och skapades inför lanseringen av LG Craft Ice.

Kort uppdatering för alla vinälskare. Om någon missat så kom det en rapport från det Franska Jordbruksministeriet i veckan om rekordusla skördar för vinbönderna. Just nu tror man att det rör sig om en 30 procentig minskning och champagneproducenterna pratar om 50 procent. Det återstår att se hur det påverkar oss här uppe i norr. Troligtvis väldigt lite eller så är det läge att köpa på sig redan nu. Men har vi tur kanske en och annan box sinar…

Snart helg och jag passar på att önska alla en härlig fredag tillsammans med Fredagsdrinken – Lemon Grace!

Cheers,

Mats Garb

Ett vintips för helgen är Logan Weemala Shiraz, 2019 Pris 119 kronor Nr 5222

“Sval och härlig australisk shiraz som bjuder allt man kan önska sig för den pengen. Fatkaraktär med inslag av björnbär, hallon och viol, allt i perfekt balans. För min egna del gillar jag att dricka den runt 12-14 grader.” 

 

Skriv ut recept
Fredagsdrinken - Lemon Grace
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Dryck
Portioner
Ingredienser
Maträtt Dryck
Portioner
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
Receptanteckningar

Utförande:

Skaka alla ingredienser o sila upp på 2 isbollar i ett Coupetteglas.

Havtornssockerlag: Värm upp ett sockerlag med 700 ml Vatten och 500 gram strösocker. Lägg ner 200 gram frysta havtorn och låt stå i 2 timmar så hjortronen verkligen får smälta ner i laget. Sila lagen och häll över i en flaska. Förvaras i kyl och håller upp till 6 månader.

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.