Så var vi framme vid en ny fredag och sjävklart vill vi tipsa om en ny Fredagsdrink. Den här gången är det bartendern och drinkboksförfattaren Bella Porcile, känd för sina cocktails från skog och mark med egenplockade råvaror, som ligger bakom veckans Fredagsdrink.
Under det senaste året har Bella haft ett nära samarbete med O.P. Anderson där hon skapat inspirerande drinkar med naturen och hållbarhet i fokus. Här har hon nu tagit fram en varm O.P. Vintertoddy med smaker av päron, ingefära och kanel.
Det här är verkligen en drink att krypa upp i soffan och värma sig med!
Cheers!
Fredagsdrinken - O.P. Vintertoddy
Portioner 0
Ingredienser
- 5 cl O.P. Anderson Original Aquavit
- 1,5 cl Ingefära- och päronsockerlag
- 10 cl Varm granskottstonic eller vanlig tonic
- Lättvispad grädde
- Nymald kanel
- Stjärnanis
Ingefära- och päronsockerlag
- 1 dl Vatten
- 1 dl Socker
- 1 st Päron
- Riven ingefära
- 1 krm Salt
Instruktioner
Anteckning
Gör så här:
- Värm upp socker och vatten i en kastrull.
- Ta bort kärnhuset på päronet och hacka ner det i mindre bitar.
- Riv ner ingefära.
- Låt allt sjuda 30 min.
- Sila av och tillsätt sedan salt. Låt kallna.
- Häll i O.P. Anderson Original samt ingefära- och päronsockerlagen i ett glas, mugg eller kåsa.
- Värm upp tonic och häll i glaset.
- Skikta över lättvispad grädde på toppen. Riv lite kanel över och dekorera med stjärnanis.
- Servera gärna med nyrostade varma kastanjer.