Då tar vi sats mot helgen med veckans Fredagsdrink – PYRA, som serveras varm och som drinkgeniet Emil Åreng har satt ihop till oss. En värmande cocktail med basen i Brännlands nya Ember, helt fenomenal tillsammans med High Coasts lite rökigare Whisky ”Berg”, tänk er en svensk Irish fast utan kaffe, kan det bli bättre?
Och jag vågar slå vad om att han är extra glad en dag som denna när det går att se ett ljus i tunneln och vi äntligen går mot normala tider. Och ni lyckliga som har under 30 mil till Umeå kan alltid ta er till hans nya satsning – Facit Bar. Där blandar han cocktails och kryddar sina storys bakom baren tills öronen ramlar av. Väl värt ett besök!
Cheers vänner!
Fredagsdrinken - PYRA
Ingredienser
- 4 cl Brännland Iscider Ember
- 1 cl High Coast Berg
- 1 cl Socker
- 6 cl Kokande vatten
- Grädde
Instruktioner
Anteckning
Så här gör du:
Häll ingredienserna i ett glas.
Rök grädden med rökpistol eller rör ner en liten sked rökig whisky.
Skikta den rökta grädden på toppen.
Toppa med torkat havtorn.
Voila!