Grillad rotselleri med hasselnötsmajonnäs och parmesan

Älskade rotsak! Ta till vara på rotsellerin och grilla den. Här är recept på helgrillad rotselleri med krämig majonnäs, rostade hasselnötter med sälta från parmesanen.

Skriv ut recept
Grillad rotselleri med hasselnötsmajonnäs och parmesan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Huvudrätt
Portioner
Ingredienser
Hasselnötsmajonnäs
Rotselleri
Maträtt Huvudrätt
Portioner
Ingredienser
Hasselnötsmajonnäs
Rotselleri
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
Hasselnötsmajonnäs
  1. Blanda äggulor, senap, vinäger och droppa i druvkärnsolja samt hasselnötsoljan under vispning till en emulsion.
  2. Smaksätt med salt och peppar.
Rotselleri
  1. Gnid in rotsellerin i smör och salt. Rulla in sellerin i folie och lägg på grillen i lite svagare temp ca en timme, eller lägg in ugnen 200°C i 1 timme.
Montering
  1. Skiva rotsellerin, lägg majonnäsen i en spritspåse och spritsa över rotsellerin. Strö lite hackade hasselnötter och rosmarin över. Skiva lite parmesan på.
Receptanteckningar

Stort tack till Werners Värld för recept och bild.

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.