Indisk blomkålsgryta

 

Skriv ut Pin
Inga betyg än

Indisk blomkålsgryta

En värmande blomkålsgryta med indiska smaker. Serveras med rött ris.
Måltid Huvudrätt
Kök Indiskt
Keyword artiklar, Recept

Ingredienser

  • 4 port Saltå Kvarn Rött ris
  • 1 litet Blomkålshuvud
  • 1 st Gul lök
  • 1-2 cm Ingefära
  • 1/2 st Chili röd
  • 1,5 msk Spiskummin
  • 1 tsk Kardemumma
  • 1 tsk Gurkmeja
  • 8 dl Kokosmjölk
  • 1 st Grönsaksbuljong
  • 4 msk Kokoschips
  • 1 msk Senapsfrön, bruna
  • 1 pkt Kokta kikärtor
  • 4 msk Turkisk yoghurt
  • 2 st Lime
  • Extra Virgin Olivolja Classico
  • Salt

Instruktioner

Anteckning

Så gör du:

  1. Dela blomkålen i buketter och hacka ner blasten i mindre bitar.
  2. Hacka löken, ingefäran och chilin fint.
  3. Hetta upp lite olja i en kastrull eller djup stekpanna och fräs blomkål, lök, chili och ingefära i 2 minuter.
  4. Tillsätt spiskummin, kardemumma och gurkmeja och fräs ytterligare 2 minuter.
  5. Häll över kokosmjölken och lägg i buljongen och låt koka cirka 20 minuter.
  6. Under tiden rostar du kokoschips och senapsfrön på medelhög värme i lite olivolja tills de fått fin färg.
  7. Lägg upp i en skål. Häll av spadet och skölj kikärtorna. Tillsätt dem sen i grytan och låt koka med de sista minuterna. Smaka av med 1 pressad lime och eventuellt salt.
  8. Servera riset med blomkålsgrytan, kokoschips och yoghurt
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg