Indisk blomkålsgryta
En värmande blomkålsgryta med indiska smaker. Serveras med rött ris.
Ingredienser
- 4 port Saltå Kvarn Rött ris
- 1 litet Blomkålshuvud
- 1 st Gul lök
- 1-2 cm Ingefära
- 1/2 st Chili röd
- 1,5 msk Spiskummin
- 1 tsk Kardemumma
- 1 tsk Gurkmeja
- 8 dl Kokosmjölk
- 1 st Grönsaksbuljong
- 4 msk Kokoschips
- 1 msk Senapsfrön, bruna
- 1 pkt Kokta kikärtor
- 4 msk Turkisk yoghurt
- 2 st Lime
- Extra Virgin Olivolja Classico
- Salt
Instruktioner
Anteckning
Så gör du:
- Dela blomkålen i buketter och hacka ner blasten i mindre bitar.
- Hacka löken, ingefäran och chilin fint.
- Hetta upp lite olja i en kastrull eller djup stekpanna och fräs blomkål, lök, chili och ingefära i 2 minuter.
- Tillsätt spiskummin, kardemumma och gurkmeja och fräs ytterligare 2 minuter.
- Häll över kokosmjölken och lägg i buljongen och låt koka cirka 20 minuter.
- Under tiden rostar du kokoschips och senapsfrön på medelhög värme i lite olivolja tills de fått fin färg.
- Lägg upp i en skål. Häll av spadet och skölj kikärtorna. Tillsätt dem sen i grytan och låt koka med de sista minuterna. Smaka av med 1 pressad lime och eventuellt salt.
- Servera riset med blomkålsgrytan, kokoschips och yoghurt