Julbullar med pressad potatis och krämig calvadossås

När många i min närhet väljer att äta veganskt och jag själv inte tål gluten så är det inte helt lätt att laga goda krämiga såser, men jag har hittat lösningen i “Oat Cuisine” från Aito som ger den perfekta krämigheten i en sås. Här har jag lagat veganska julbullar med calvadossås och pressad potatis. Herregud vad gott det blev och som alltid i mitt kök, hur lätt som helst!

/Jessica Frej

Skriv ut recept
Julbullar med pressad potatis och krämig calvadossås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Huvudrätt
Portioner
Ingredienser
Calvadossås
Tillbehör
Maträtt Huvudrätt
Portioner
Ingredienser
Calvadossås
Tillbehör
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
Julbullar
  1. Blanda ihop ingredienserna och rulla sedan till bullar.
  2. Stek i rapsolja på medelvärme så de får fin färg runt om.
  3. Servera med pressad potatis och calvadosåsen
Calvadossås
  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull, koka upp och smaka av.
  2. Tillsätt eventuellt lite salt.
Tillbehör
  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Pressa den genom en potatispress.
  3. Servera med pressad potatis och calvadosåsen, persilja och några lingon för syrlighet.
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.