Kimchi fritters. kimchi, salladslök, sötpotatis & ssämsås

Kimchi fritters från Sebastian Schauermanns nya kokbok  Vegansk Snabbmat – Streetfood för alla.

Skriv ut recept
Kimchi fritters. kimchi, salladslök, sötpotatis & ssämsås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda sötpotatis, kimchi, kikärtsmjöl, maizena, miso, 2 av salladslökarna och sesamolja i en bunke. Smaka av med salt och låt smeten vila 10 min innan du börjar steka.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Passa så de inte bränns, rör runt då och då. Låt dem rosta tills de börjar fålite färg och doftar. Häll över dem på en tallrik och dem svalna.
  3. Dipp: Blanda frön med ssämsås, sirap, soja och citronsaft i en skål.
  4. Klicka ut smeten i matskedsstora högar i en stekpanna med mycket olja på näst högsta värmen. Forma snabbt smeten till önskad form. Vänd plättarna när de fått en jämn och krispig yta.
  5. Lägg upp samtliga fritters på en plåt med bakplåtspapper och pensla lite av dippen på varje. Kör in plåten i ugnen i 5 min för att få en skön glaze på dem.
  6. Ta ut, strö på resten av salladslöken och servera med extra dipp.
Receptanteckningar

Du kan göra fritters av i princip alla möjliga slags grönsaker – det blir alltid gott. Riv eller hacka grönsakerna och blanda med en mjölbaserad smet. Vilket mjök du använder är upp till dig, men kikärtsmjöl binder bra och ger dessutom extra protein. Stek i rikligt med olja för att få den där krispiga, nästan friterade ytan.

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.