KycklingSteak med stuvad grönkål och smashed potatoes

Har du testat en KycklingSteak från Kronfågel? Här kommer ett recept på KycklingSteak med stuvad grönkål och smashed potatoes!

Fler recept från Kronfågel hittar du här! 

Hamburgare på KycklingSteak Ranch

KycklingSteak med stuvad grönkål och smashed potatoes
Skriv ut Pin
Inga betyg än

KycklingSteak med stuvad grönkål och smashed potatoes

BJUD PÅ FREDAGSFEELING MITT I VECKAN! Recept av Markiz Tainton
Måltid Huvudrätt
Keyword artiklar, Recept
Portioner 0

Ingredienser

KYCKLINGSTEAK

  • 600 g KycklingSteak
  • 50 g Smör till stekning

SMASHED POTATOES MED SMAK AV JANSSONS FRESTELSE

  • 1 kg Potatis, kokt
  • 2 msk Rapsolja
  • 2 st Gula lökar, skivade
  • 1 msk Smör till stekning
  • 1 msk Strösocker
  • 50 g Ansjovis, finhackad
  • 50 g Smör
  • Salviablad, till garnering

STUVAD GRÖNKÅL

  • 400 g Grönkål, strimlad
  • 2 msk Smör till stekning
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 dl Mjölk
  • 1,5 dl Västerbottensost, riven
  • 1 krm Muskot, riven
  • 1 krm Äggvita från ett ägg
  • 2 st Fikon
  • 0,5 dl Valnötter, rostade

Instruktioner

  • KycklingSteak med stuvad grönkål och smashed potatoes

Anteckning

Så här gör du:

KycklingSteak
Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt på medelvärme i ca 6 minuter. Skinnet ska vara krispigt, med en fin, gyllenbryn färg. Vänd och stek ca 1 minut på köttsidan. Kycklingen är klar när innertemperaturen är 70 grader.
Smashed potatoes
Koka potatisen nästan helt mjuk. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till varje potatis med exempelvis en stekspade så att den krossas något. Ringla över olja och strö över salt. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter tills den får färg. Stek löken i smör tills den mjuknar, strö över socker och stek tills löken är gyllenbrun. Finhacka ansjovisen, spara spadet från burken. Smält smöret i en kastrull och bryn under omrörning tills smöret är gyllene och doftar nötigt. Blanda ner ansjovis och ansjovisspad. Lägg potatisen på ett serveringsfat, ringla över smör, toppa med lök och salvia.
Stuvad grönkål
Ta bort den grova stammen från grönkålen och strimla bladen. Fräs kålen i smöret i en stekpanna utan att det tar färg, ca 5 minuter. Tillsätt grädde och mjölk. Koka upp och låt sjuda ca 20 minuter tills kålen mjuknat något. Ta av från värmen. Tillsätt ost och muskot. Krydda med salt och peppar. Toppa med fikon och valnötter.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg