Langos – ett oemotståndligt recept

langos recept vinsiderLangos en traditionell rätt från Ungern som med varierande topping med räkor, rökt lax eller en lyxfavorit med hummer, blivit en festfavorit i Sverige.

 

Skriv ut recept
Langos – ett oemotståndligt recept
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Buffé
Portioner
stycken
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Riv ner potatisen och tillsätt mjöl och salt. Knåda ihop till en jämn deg och låt vila övertäckt 30 min.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 16 bitar . Kavla ut dem till ovaler och låt jäsa ca 10 min på väl mjölade bakplåtspapper. Smält 2 dl smör i en tjockbottnad panna och låt det bli 140°.
  3. Fritera bröden i omgångar 1-2 min på varje sida tills färgen är gyllengul. Lägg upp dem hushållspapper. Smält resten av smöret och pressa ner vitlöksklyftorna. Skala och hacka rödlöken. Pensla bröden med vitlökssmöret och toppa med gräddfil, rödlök, gräslök och stenbitsrom.
Receptanteckningar

langos recept vinsider

Recept: Arla
Bild: Arla

Läs även

Vegansk Tex Mex

Glöm inte följa oss på FACEBOOK och INSTAGRAM

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Stängt för kommentarer