SMAKRIK LÄTTLAGAD KYCKLINGLÅRFILÉ BLACK GARLIC

SMAKRIK LÄTTLAGAD KYCKLINGLÅRFILÉ BLACK GARLIC TILLSAMMANS MED KROSSAD BAKAD POTATIS OCH EN SALLAD PÅ SOCKERSTEKTA TOMATER OCH BURRATA.

Recept av Markiz Tainton

Fler recept med kyckling: BBQ KYCKLINGSTEAK AMERICAN

Om BBQ Lårfilé Black Garlic: 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.

Hitta fler saftiga recept hos Kronfågel

SMAKRIK LÄTTLAGAD KYCKLINGLÅRFILÉ BLACK GARLIC
Print Pin
5 från 1 röst

SMAKRIK LÄTTLAGAD KYCKLINGLÅRFILÉ BLACK GARLIC

Måltid Huvudrätt
Keyword artiklar, Recept

Ingredienser

KYCKLINGLÅRFILÉ BLACK GARLIC

  • 600 g Kycklinglårfilé Black Garlic

KROSSAD POTATISSALLAD

  • 1 kg potatis
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/2 st Apelsin, saften
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk Harissa
  • 1 msk Gräslök, tunt skuren
  • 5 cm ingefära tunntskivad

BURRATASALLAD MED SOCKERSTEKTA TOMATER

  • 2 st Burrata eller buffelmozzarella
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 kruka basilika

Instruktioner

  • SMAKRIK LÄTTLAGAD KYCKLINGLÅRFILÉ BLACK GARLIC

Anteckning

Så här gör du:
  • Grilla kycklingen 3-4 minuter på varje sida. Lägg på indirekt värme och låt gå tills den är 70 grader i innertemperatur.
 
  • Potatissallad
Sätt ugnen på 200-220 grader.
Koka potatisen tills den är färdig. Låt ånga av i några minuter. Lägg potatisen i en ugnsfast form eller plåt. Tryck sedan till potatisen så att den krossas.
Toppa med vitlök, olivolja, salt och peppar. Ställ in potatisen i ugnen och kör tills den har fått en fin gyllene yta, ca 30-35 minuter.
Blanda den ugnsrostade potatisen med övriga ingredienser i en stor skål och smaka av med salt och peppar.
 
  • Burratasallad
Låt burratan rinna av ordentligt och låt den ligga i rumstemperatur, ca 20 minuter.
Skär tomaterna i klyftor. Smält sockret i en stekpanna tills det blivit ljusbrunt. Tillsätt tomaterna och stek dem tills de har mjuknat något, ca 2 minuter. Häll över vinäger och 1/2 dl olja. Låt puttra ca 2 minuter.
Lägg tomatröran på osten. Garnera med basilika.
Strö över flingsalt och peppar och servera.
Inga kommentarer
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg