Kvällens middag? En smakrik panna med svart ris från Saltå Kvarn, grönmögelost, sötpotatis, svartkål, fikon och mandlar med en härlig vinägrett.
Passar perfekt till ett glas Barbera eller Sangiovese från Italien!
Smakrik panna med svart ris och grönmögelost
Ingredienser
- 4 port Svart ris från Saltå Kvarn
- 8 st Sötpotatis små
- 100 g svartkål
- 150 g Grönmögelost
- 1 dl Mandlar
- 4 st Fikon
Vinägrett
- 1 dl Extra Virgin Olivolja Classico
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk honung
- flingsalt
Instruktioner
Anteckning
Så gör du
- Tvätta sötpotatisen noga och skär tunna skåror i alla potatisar. Skär inte hela vägen igenom potatisen. Lägg på en plåt och ringla över olivolja och flingsalt.
- Baka i ugnen på 225 grader cirka 40 minuter och pensla då och då med olivolja mellan skårorna.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skölj och torka svartkålen innan du delar den i mindre bitar. Massera med lite olivolja och salt, lägg på plåten tillsammans med sötpotatisen de sista 3–5 minuterna alternativt på en egen plåt.
- Rosta mandlarna på medelhög värme i en stekpanna med lite olivolja och flingsalt tills de fått färg. Låt svalna och hacka fint.
- Montera rätten med svartkål och ris i botten, sedan sötpotatis och fikon och toppa sist med grönmögelost och de rostade nötterna.