Varmrökt clarias med brysselkålssallad

En framtida klassiker på det svenska julbordet där fisken karakteriseras av ett fast kött och en varsam saltning och rökning som framhäver fiskens milda smaker.

Skriv ut recept
Varmrökt clarias med brysselkålssallad
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Buffé, Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner
bufféportioner
Maträtt Buffé, Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner
bufféportioner
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Halvera brysselkålen och stek dem på ganska hög värme så att de får fin färg. Stek inte brysselkålen för länge så att den fortfarande är krispig.
  2. Filea den rökta Clariasen och skär den i lagom stora bitar.
  3. Blanda samman majonnäs, sockret och rödvinsvinägern tills sockret löst sig. Blanda samman med brysselkålen.
  4. Rosta solroskärnorna i en het torr panna tills de får fin färg. Var försiktig så att de inte bränns.
  5. Hacka rödlöken fint.
  6. Lägg upp brysselkålen på ett fat. Strö över russin, solroskärnorna och rödlöken. Lägg på fisken och avsluta med att drissla över lite extra rödvinsvinäger för mer syra.
Receptanteckningar

Tack till Gårdsfisk för recept och foto.

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.