Monte Vecchio Chianti Riserva 2014

Artnr: 189 353
Land: Italien
Pris: 129 kr
Alkoholhalt: 13 %
Producent: Dallevigne S.P.A. – 50059 VINCI (FI) – Italien
Leverantör: www.the-wine-company.se
Smak: Denna Riserva är en typisk Chianti med aromer av körsbär, marsipan och vanilj från fatlagringen. Kryddig i eftersmaken.
Användning: Vid 16°C lyfter lyfts aromerna från denna Riserva fram på bästa sätt. Perfekt till grillat kött eller till en rostbiff från ugnen.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 4/8
STRÄVHET: 3/8
FRUKTSYRA: 3
/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Chianti utgör hjärtat av Toscana. Här, mellan bergen med vingårdar, pinjeskogar och olivlundar, växer vinrankorna på högre höjder än i andra regioner. Det betyder att druvorna får uppleva märkbart svalare nätter mellan de soliga dagarna och den stora temperaturskillnaden mellan natt och dag ger vinet finess. En förstklassig chianti kännetecknas därför av en fin och sober elegans.

Monte Vecchio Chianti Riserva har tack vare sangiovesedruvan en yppig bouquet av körsbär, marsipan, milda kryddor och karamell samt en diskret träton från fatlagringen. Smaken är lika komplex som doften, med en fruktig upptakt och en kryddig final med fina tanniner. Vinet har haft god tid på sig att mogna och är perfekt drickbart nu.

Det här fina vinet har framställts av Cantina Leonardo da Vincis erfarna källarmästare. Det är inte för inte som kooperativet är uppkallat efter Toscanas mest berömda konstnär. Här står man nämligen för kvalitet och regionstypiska, genuina viner. Många internationella utmärkelser bekräftar att de lyckas med sina ambitioner gång på gång. 

Chianti Riserva med stor finess.

Säljs på www.the-wine-company.se, ej på Systembolaget.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.