Röda viner till helgen

Denna fredag bjuder vi på tre vintips. Röda viner från Italien, Österrike och Ungern. Trevlig helg!

MASI Campofiorin

MASI Campofiorin är ett harmoniskt, kryddigt och fylligt rött vin, med inslag av mogna, mörka körsbär och fat. Eftersmaken är lång och välbalanserad. Campofiorin går utmärkt att dricka idag men kan även läggas undan i källaren i minst 20 år, det är inte många viner i den prisklassen som har sådan potential.

Passar till lasagne, risotto och alla italieninspirerade rätter, samt vegetariska rätter och hårdostar.

The Butcher Pinot Noir

The Butcher Pinit Noir har en generös pinot-fruktig doft med inslag av hallon, körsbär, jordgubbar, örter och fat och smaken är fruktig och nyanserad med toner av hallon, körsbär, jordgubbar, nejlika och fat. Syran är frisk och balanserar den generösa frukten, de mjuka tanninerna mynnar ut i ett långt, elegant avslut.

Passar utmärkt till kyckling, samt till rätter av fläsk- eller lammkött.

Sopron Kékfrankos és Merlot

Vinet består av 55 % Kekfrankos (Blaufränkisch) och 45 % Merlot som legat på fat i ca 10 månader och buteljeras utan filtrering, med mycket små mängder sulfiter. Vinet har en karaktär av björnbär, skogsbär och lite blåbär, lätt kryddigt och en elegant tanninstruktur som balanseras av fin syra och lång eftersmak. Det gör vinet brett i sitt användningsområde, lätt nog att passa fågel men också en karaktär och kraft att fungera till lamm, nöt och vilt.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.