Vinskola – Vad är syra?

Vinskola - Vad är syra?Vinskola – Vad är syra?

Att prova vin är inte svårt – däremot kan det kännas svårt om man inte vet vad man letar efter. Steg för steg kommer Vinsider hjälpa dig att ringa in vilka viner just du tycker om!

 

 

 

Vinskola – Vad är syra? Hur blir man bra på vin? Det räcker inte med att plugga hårdfakta, tyvärr, man måste våga sig ut på den hala isen- blindprovningen! Och varför då, undrar du kanske. Jo, för att precis som när det gäller mat så kanske du vet att en viss producent står för kvalité, men därmed inte sagt att producentens vara tilltalar just dig! Det räcker alltså inte att tro att Alsace brukar leverera fint vin, att Chablis är dyrt och ska drickas med andakt, du måste hitta vad just du tycker om!

Lär dig hitta parameter för parameter så kommer du snart kunna ringa in de viner som tilltalar just dig!

Syra finns i alla viner, vissa har hög syra, andra låg och så finns alla varianter där emellan. Precis som när du äter ett äpple så är detta något man ganska lätt hittar smaken av, om man bara koncentrerar sig på det.  Det är stor skillnad på äpple och äpple, eller hur? Om du svarar ja på den frågan så har du förmågan att uppfatta smaken av syra!

Centrat för syra sitter på sidorna på tungan, och känner du att det drar längs med dem, så har vinet en hög syra.

Läs mer: Vinsider vinskola

Vinsider vintips

Laroche Bourgogne Réserve, 2022
Nr 5621 Pris 139 kronor

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.