Låt det smaka!
Vill du hänga med Gårdsfisk resa för att rädda haven? Eller se mer av deras dagliga arbete på gården? Titta då in på deras Instagram och håll utkik!
Havets Wallenbergare med färs av Gårdsclarias
Ingredienser
Wallenbergare
- 500 g färs av Gårdsclarias
- 2 st äggulor
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm finmalen svartpeppar
- Ströbröd
Potatispuré
- 1 kg mjölig potatis
- 3,5-4 dl mjölk
- 2 krm vitpeppar
- 1-1,5 tsk salt
- 50 g smör
Till servering
- 25-50 g smör
- Gröna ärtor
- Rårörda lingon
Instruktioner
- Färsen, äggulorna och vispgrädden ska vara kylskåpskalla. Blanda färsen med äggulorna och lite av vispgrädden åt gången, rör tills det gått ihop. Salta och peppra.
- Pressa och forma färsen till 4 stora biffar och vänd i ströbröd. Låt vila i 5 minuter innan du steker dem.
- Skala och koka potatisen tills den blivit mjuk. Häll av vattnet och stompa potatisen i kastrullen. Värm mjölken och tillsätt sedan mjölken, smöret och krydda med vitpeppar och salt. Blanda väl.
- Stek Wallenbergarna på medelhög värme i ca 5 minuter på var sida.
- Koka ärtorna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Smält smöret i en kastrull och låt bryna tills det fått en gyllene färg och nötaktig smak.
- Servera Wallenbergarna med potatispurén, kokta ärtor, rårörda lingon och det brynta smöret.