Krämig och gräddig pasta för kulna helgkvällar!
Text och bild: Zeta
Fler goda recept från Zeta hittar du här!
Pasta Tagliatelle med salsiccia och svamp
Krämig och gräddig pasta för kulna helgkvällar. Med självplockad svamp som kantareller eller Karljohan så är det här en underbar pastarätt men det går såklart fint att ta svamp från affären istället. Salsiccia ger sälta och smak till pastan.
Portioner 4 pers
Ingredienser
- 1 frp Zeta Tagliatelle
- 1 frp Zeta Salsiccia
- 1 st Schalottenlök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 200 g Skogschampinjoner
- 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
- 1 frp Zeta Mascarpone
- Färsk timjan
- Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio att ringla över pastan
- Zeta Extra jungfruolivolja Classico till stekning
- Salt
- Nymalen svartpeppar
- Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån riven
Instruktioner
- Ta ut innanmätet ur salsiccian och hacka det grovt.
- Ansa och skiva svampen.
- Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna med höga kanter och tillsätt lök och vitlök. Stek tills det mjuknar.
- Tillsätt salsiccia och stek i ytterligare några minuter så den får färg.
- Lägg i svampen och stek några minuter till.
- Tillsätt vin och låt det koka in.
- Rör ner mascarpone och smaka av med salt och peppar.
- Koka pasta efter anvisningar på paketet. Häll av vattnet men spara cairka 2 dl av kokvattnet.
- Rör ner pastan i såsen och låt den koka upp. Tillsätt kokvatten om det behövs, tills du har en krämig sås.
- Toppa med lite olivolja, finhackad färsk timjan och riven parmesan.
Vinsider vintips
Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo 2023
Nr 54893 Pris 295 kronor
Fruktig smak med inslag av fat, körsbär, skogshallon, viol, blåbär, blodapelsin och örter.