Pastasallad med italienska delikatesser och krispig salsiccia!
Text och bild: Zeta
Fler goda recept från Zeta hittar du här!
Pastasallad med mozzarella och knaperstekt salsiccia
Pastasallad med italienska delikatesser och krispig salsiccia passar lika bra på utflykten, som tillbehör till grillat eller i matlådan till vardagslunchen. Helt enkelt en pastasallad du kan njuta av med gott sällskap runt matbordet.
Ingredienser
- 1 frp Zeta Penne Rigate
- 2 frp Zeta Snackoliver Provencal
- 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån riven
- 1 frp Zeta Mini-Mozzarella
- 1 frp Zeta Kronärtskockor marinerade
- 1 msk torkad oregano
- 1 st vitlöksklyfta
- 150 g sockerärtor strimlande
- 300 g körsbärstomater
- 80 g salladsblad valfri sort
- 1 msk Zeta Balsamvinäger rosé
- 1 frp Zeta Salsiccia
- Zeta Extra jungfruolivolja Classico till stekning
- Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio för smaksättning
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Koka pasta enligt instruktioner på förpackningen. Låt pastan svalna något. Det går också bra att använda kall pasta som blivit över från en tidigare måltid.
- Blanda ner oliver, minimozzarella och riven parmesan i pastan.
- Häll marinerade kronärtskockor och oljemarinaden som de ligger i, över pastan.
- Krydda med oregano och pressad vitlök. Salta och peppra lätt och blanda noga.
- Halvera tomaterna och strimla sockerärterna. Blanda tomater, sockerärter och sallad med pastan.
- Häll över balsamvinäger och eventuellt någon tesked smakrik olivolja. Salta, peppra och blanda försiktigt.
- Skär ett snitt i salsiccian och repa ur färsen med en gaffel.
- Stek salsicciafärsen i lite olivolja tills den blir knaprig.
- Strössla över salladen och servera!
Vinsider vintips
Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo 2023
Nr 54893 Pris 295 kronor
Fruktig smak med inslag av fat, körsbär, skogshallon, viol, blåbär, blodapelsin och örter.