Grillfest för alla!

Snabblagad Grill för alla smaker

Fingerfood
Sebastian Schauerman

Så fort vädret tillåter tar jag fram grillen, eller egentligen står den faktiskt framme året om. Att äta utomhus direkt från grillen är något som tilltalar mig. Det är något härligt och romantiskt med att laga mat över öppen eld.
Jag har lyxen att jobba i Hötorgshallen och skall man grilla finns det oerhört mycket att välja på.
Där kan jag hitta råvaror som passar alla. I dag föredrar många växtbaserat även på grillen och det är väl det som är så bra med grill – det är enkelt att anpassa till alla dina gäster.
Du behöver bara enkla och bra ingredienser för att det ska smaka himmelskt!
Jag fann på Hötorgshallen en fantastisk kravmärkt Pichania från Faringe gård på Köttkompaniet som jag gned in med en Steakhouse rub från Santa Maria och grillade hel. Den skivades sedan i grova skivor och serverades tillsammans med smashade jordärtskockor.
Härlig svensk vildsvinsfärs från Hellbergs Vilt och Fågel som jag formade som burgare och serverade med en chimichurri-majonnäs och massor med riven Svensk pecorino.


 

Svensk Tofu som går att grilla? Jo, det finns en fantastisk produkt från Yin-Pin i Vallentuna! En alspånrökt variant som är fast och fin och gör sig utmärkt på grillen och lätt att lyckas med. Den grillade jag på min Japanska Konro-grill och penslade med barbequesås. Den serverades i ett brioche-hamburgerbröd med lite vegansk majonnäs och avokado.
Idag håller färdiga grillkryddor och såser väldigt hög kvalitet så jag köper ofta det.
Santa Maria har ett stort sortiment och jag vet att deras produkter är av bästa kvalitet.
Så att grilla och lyckas är väldigt enkelt. Ett perfekt sätt att skapa en snabblagad och god middag.

Jag provade även att grilla SALMA-laxburgare och blev glatt överraskad av att det var så gott och enkelt. Kryddade med en Chili Ginger rub och serverade den med en Korean BBQ Sauce och några sparrisar samt en majonnäs.
Lite grönsaker på grillen och en härlig sallad så är du hemma.
Jag provade den nya produkten Crispy Tofu från Yi Pin i salladen och det är en ny favorit.
Ett bra vin till grillat av olika slag är en Pinot Noir från Österrike, The Butcher (70521) 159 kr.

Sebastian Schauermann

Skriv ut recept
Smashade jordärtskockor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Buffé, Huvudrätt
Portioner
Maträtt Buffé, Huvudrätt
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Tvätta skockorna men behåll skalet på. Lägg de i dubbelt lager med grillfolie och salta och peppra. Häll på lite olivolja och vik ihop. Släng ner paketet direkt på glöden och baka dem i cirka 30 minuter tills de är mjuka.
  2. Ta ut dem och lägg på grillen. Tryck till dem medans de grillas till fin färg. De får gärna bli lite brända, då blir de godast.
Receptanteckningar

Recept: Sebastian Schauermann

Foto: Derin Sunneson

Dela det här receptet

INKÖPSLISTA

Yi Pin Alspånsrökt Tofu (35 kr)
Yi Pin Friterad tofu (35 kr)

Santa Maria Sauce & Rub Mix
Santa Maria BBQ Sauce (40–50 kr)
Santa Maria Tellicherry Black Pepper (58 kr)

Nutisal Nötter Enjoy Mix Dry Roasted (29 kr)
Nutisal Nötter Festival Mix Dry Roasted (29 kr)
Nutisal Nötter Gourmé Mix Dry Roasted (29 kr)

SALMA lax Salmaburgare 2-pack (99–109 kr)

Lönneberga Färska Kycklingspett (69 kr)

Garant Brioche hamburgerbröd 4-pack (19:95 kr)

Morakniv Tranchergaffel (699 kr), Kockkniv (1149 kr) och Steakkniv 2-pack (799 kr)

Störtebeker 1402 Alkoholfri öl, art nr: 1900 (12:90)

Die Bio Weisse Alkoholfri öl, art nr: 1902 (19:90 kr)

The Butcher Pinot Noir, art nr: 70521 (159 kr)

Skriv ut recept
Crunchy Avokadosallad med Crispy Fofu och rostade nötter
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Buffé, Huvudrätt
Portioner
Maträtt Buffé, Huvudrätt
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Fritera (180°C) Crispy Tofun i 1 minut medans du rör om dem hela tiden. Lyft upp och låt tofun rinna av på ett papper.
  2. Grilla tomater och sparris.
  3. Skiva avokadon och vänd i frönblandning.
  4. Blanda alla ingredienser med någon god dressing (jag tog lite vegansk caesardressing)
  5. Toppa med nötter och Crispy Tofu.
Receptanteckningar

Recept: Sebastian Schauermann

Foto: Derin Sunneson

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.