Fredagsdrinken – Breakfast in Toronto

Yes! Helgen är på intåg och vi kan snart sparka av oss skorna och bänka oss framför Idol, Skavlan eller vad nu favoritprogrammet är. Eller så slår man sig ner framför öppna spisen om man har en sån, annars kan man tända ett värmeljus. Huvudsaken är att bara njuta av lugnet som elden eller lågan kan bjuda på. MEN innan man gör det så tycker jag att du ska se till att övriga i familjen är nöjda och sen blandar du till Fredagsdrinken – Breakfast in Toronto.

Det kommer bli lite som i filmen “Måndag hela veckan” från 1993 med Bill Murray och Andie MacDowell i huvudrollerna. Drinkarna som rasslar in ett par veckor framåt kommer från bar och drinkgeniet Emil Åreng. Och vi kommer slänga i runda, vackra och  näst intill helt klara isbollar i dom. Varför? Jo, för att det är fantastiskt vackert, men det påverkar även smakerna. Hur? Jo, det handlar om hur isen blir till och densiteten. Varifrån? LG Craft Ice gör det möjligt. Vill du veta mer kan du läsa här.

Om du nu lider av att samla helt onödig information i minnesbalken så kanske du minns att dom fastnar i den lilla hålan Punxsutawney för att spela in ett reportage om Groundhog Day. Hålan med det svåra namnet ligger ca 45 mil från Toronto. Vad har det med drinken att göra? Inget alls.

Cheers!


Skriv ut recept
Fredagsdrinken - Breakfast in Toronto
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Dryck
Portioner
Maträtt Dryck
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
Receptanteckningar
Så här gör du: 
Rör alla ingredienser i ett rörglas i ungefär 10 sekunder fullt med is så det blir kylt och utspätt till perfektion.
Sila upp till whiskeyglas med isbollar eller det du har i is-väg.
* Värm upp 250 gr Lönnsirap till ungefär 50 grader, lägg ner 6-7 frusna jordgubbar i en burk, häll över lönnsirapen och låt stå i 12 timmar, ställ in i kylskåpet, håller en evighet och fyll på med lönnsirap när det börjar sina. 
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.