Här kommer en lite annorlunda Fredagsdrink – Dillmargarita. Självklart skapad för att passa till kräftorna som man fortfarande kan mumsa på. Ni missade väl inte tidningen som kom idag och ett annat tips är Caroline Hofbergs italienska kräftskiva som hon bjöd på förra året? Kolla in recepten här.
Men tillbaka till drinken. Nu introducerar Cointreau nästa självklarhet, Dillmargaritan. En uppfriskande Margarita gjord med dillinfuserad tequila, mezcal och lime. Spännande!
Vi tackar Nigab för recept och bild.
Sugen på fler drinkar? Fredagsdrinken
Fredagsdrinken - Dillmargarita
Ingredienser
- 2 cl Cointreau
- 1 cl Mezcal
- 3 cl Dillinfluserad tequila (färsk dill och tequila)
- 2 cl Lime
- 1 cl sockerlag
- flingsalt
Instruktioner
Anteckning
Så här gör du:
Smaksätt tequilan genom att låta några knippor färsk dill dra tequilan över natten.
- Mät upp Cointreau, mezcal, den dillinfuserade tequilan, limejuice och sockerlag i en shaker med is och skaka väl.
- Saltkanta ett coupetglas genom att använda limejuice på glasets kant och doppa försiktigt i flingsaltet.
- Sila upp drinken i glaset och servera!