Sommar, semester och syrliga spritz i all ära, men nu välkomnar vi en ny årstid och ser fram emot mustiga cocktails med inspiration från höstens råvaror. Bella Porcile är kreativ bartender och arbetar ofta med skogen som inspirationskälla. Hon har över 20 års erfarenhet som bartender och utmanar gärna med nya kreativa smaker, med naturen som utgångspunkt.
– Hösten är en fantastisk årstid att inspireras av och det är fascinerande vad naturen har att erbjuda. Skogen är fylld med vilda smaker och det finns många drinkvänliga råvaror i säsong. Våga överraska och bjud gärna på varma drinkar med oväntade smakkombinationer, säger Bella Porcile.
Cheers!
Fredagsdrinken - Golden Moments
Ingredienser
- 5 cl Tullamore D.E.W.
- 2,5 cl Kantarellsirap*
- 3 cl Citronjuice
- Dry tonic/granskottstonic eller hjortrontonic
- Sockrade kantareller
Instruktioner
Anteckning
Så gör du:
- Häll upp alla ingredienser förutom tonic i en shaker med is.- Skaka hårt tills shakern blir frostig.
- Sila upp i highball-glas med is.
- Toppa med tonic och sockrade kantareller (från kantarellsirapen).
Kantarellsirap*
2 dl råsocker1,5 dl vatten
2 dl kantareller En nypa flingsalt - Förväll kantarellerna.
- Tillsätt socker, vatten, samt salt.
- Låt koka i ca 10 min.
- Dra av plattan, låt svalna och häll upp allt på rengjord glasburk. - Låt kantarellerna ligga kvar i sirapen för mer smak.