Gambas al Ajillo – Räkor i vitlöksolja

Underbar och populär tapasrätt.

Skriv ut recept
Gambas al Ajillo – Räkor i vitlöksolja
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Buffé, Förrätt
Kök Spanien
Portioner
Ingredienser
Maträtt Buffé, Förrätt
Kök Spanien
Portioner
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Skala räkorna.
  2. Värm olja i en stekpanna.
  3. Tillsätt vitlök, chili och sautera på medelhög värme i cirka 1 min tills vitköken börjar bli brun men inte bränns.
  4. Hög värmen och tillsätt genast räkor och juice från citronen.
  5. Tillaga under omrörning. Räkorna ska bli rosa och krulla i hop sig lite. Detta tar cirka 3 min.
  6. Ta bort pannan från plattan och peppra och salta.
  7. Häll över i en skål, strö över färsk persilja och servera.
  8. Doppa gärna bröd i oljan.
Receptanteckningar
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.