Grillad entrecote med rökt glaze

En fyllig glaze som ger entrecote en härlig smak med rökiga toner.

Skriv ut recept
Grillad entrecote med rökt glaze
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 20 min
Portioner
portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Rökt glaze: Fräs lök, vitlök och chili i olivolja i 3 minuter utan att det får färg.
  2. Tillsätt ketchup, vinäger, honung och vatten. Låt koka ihop i 3-4 minuter.
  3. Mixa med en stavmixer och krydda med salt och peppar, låt svalna. Blanda i den rökta oljan.
  4. Pensla köttet med olivolja, salta och peppra.
  5. Grilla dem 2 minuter på varje sida och pensla med glazen på båda sidor mot slutet av grillningen. Låt glazen ”bränna” in lite.
  6. Överbliven glaze håller i kylen minst 10 dagar.
Receptanteckningar

Recept och foto: Zeta

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Stängt för kommentarer