Grillad kyckling med rostad svartkål & rödbetsrisotto samt oreganosalsa

Skriv ut recept
Grillad kyckling med rostad svartkål & rödbetsrisotto samt oreganosalsa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Huvudrätt
Portioner
portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Blanda hackad oregano med 2 msk olivolja, citron, 1/2 hackad gul lök och vitlöken. Smaka av med chiliflakes, svartpeppar och salt.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Plocka bort den hårda mittensträngen på svartkålen och massera in kålen med lite olivolja, salt och peppar. Lägg den på en plåt och rosta den i ca 5 min. Öppna ugnen och rör om i kålen och rosta ytterligare 2 min.
  4. Ta ut och låt dem torka på plåten.
  5. Salta och peppra kycklingen runt om.
  6. Grilla eller stek kyckling i panna med skinnet nedåt först. Vänd den ett par gånger och kolla om den är färdig genom att mäta temperaturen till 68 – 75 grader. Jag föredrar den på 68 grader som är inom säkerhetsmarginalen, men vill du ha den lite mer welldone ta den högre temperaturen.
  7. Under tiden kycklingen steks och vilar i pannan så gör du risotton.
  8. Sautera löken i olivolja på medelhög värme tills den är mjuk. Tillsätt riset och rödbetorna och stek i ytterligare 3 min under omrörning.
  9. Börja nu mata risotton med buljong. Börja med 2 dl och låt det koka in under omrörning. När du rör om kommer stärkelsen i riset komma ut och göra risotton krämig och god. Fortsätt att mata den tills allt har kokat in och du har en ganska lös risotto där riset fortfarande har lite kärna. Vill du ha den lite lösare tillsätt mer vätska.
  10. Rör ner pecorinon och avsluta med vinet.
  11. Låt risotton vila ca 3 min innan du serverar den med kycklingen kålen samt oreganosalsan.
Receptanteckningar

Recept: Sebastian Schauermann

Foto: Derin Sunneson

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.