Italiensk focaccia med körsbärstomater och basilika

Focaccia med körsbärstomater och basilika. Klassiskt italienskt bröd som är perfekt att baka till många.

Skriv ut recept
Italiensk focaccia med körsbärstomater och basilika
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Buffé, Frukost
Kök Italienskt
Portioner
bitar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Vispa ut jäst med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
  2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
  3. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
  4. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
  5. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
  6. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
  7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Strö över tomater och basilika och tryck ner hela tomater och basilikablad i degen.
  8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.