4 viner du inte ska missa från dagens släpp på Små partier

Idag är det dags att botanisera!

Men man får snabba på om man vill vara säker på att norpa en flaska. Varje månad lansera Systembolaget ca 150 viner på Små partier. Vinsiders sommelier John Woxberg har provat och här kommer fyra tips som han tycker att du ska slå till på.

Och om plånboken tillåter efter sommaren, köp två eller tre flaskor för att kunna lägga undan och plocka fram om ett par år. Sen om vinet har utvecklat sig. Speciellt den första. Förmodligen blir det bara bättre och bättre.

 

Fratelli Cigliuti

Barbaresco Serraboella 2015

Art.Nr: 95353

Pris: 449 kr

Från en av de bästa producenterna i Barbaresco, och från kullen Serraboella som ligger ovanför byn Neive i Barbaresco i Piemonte. Vinet har smak och doft av fat, mörka körsbär, jordgubbar, plommon, tranbär, rosor, nougat, citrus och mineral. Kan lagras länge.

95VP

 

Weingut Heinrich

Salzberg Weissburgunder 2017

Art.Nr: 92476

Pris: 229 kr

Roligt vin från producenten Heinrich som är en duktig producent i Burgenland i Österrike. Här har man gjort ett vitt vin på Weissburgunder (Pinot Blanc) som smakar som en enklare version av en vit Bourgogne. Det här är ett roligt vin att överraska sina vänner med vid en blindprovning.

Vinet har smak och doft av fatkaraktär, gula äpplen, honung, citrus, apelsinzest och mineralitet.

91 VP 

 

Dr Loosen

Erdener Treppchen Grosses Gewächs (GG) Alte Reben Dry

Art.Nr: 95104

Pris: 349 kr

Från en av Mosels bästa producenter kommer ett super trevligt Riesling vin med stram läcker krispig syra. Vinet har smak och doft av gröna äpplen, päron, stenfrukt av persika, honung, fläder, citrus, och mineral. Lagringsbart.

93VP

 

Olivier Leflaive

Saint-Romain ”Sous Château” 2014

Art.Nr: 95381

Pris: 359 kr

Fantastisk Bourgogne producent och från en årgång som räknas som en av de bästa årgångarna för just vit Bourgogne under 2000-talet.

Detta är bara en Village nivå men från ett vingårdsläge kallat ”Sous Château” från  Saint-Romain, men oj vad vinet levererar! Fantastisk smak och doft av komplex fatkaraktär, gula äpplen, gula plommon, kardemumma, nougat, smör, citrus, örter, och mineralitet. Kan lagras.

93VP 

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.