Kantarelltoast med picklad rödlök

kantarelltoastKantarelltoast är en riktig klassiker och nu kryllar skogarna av svamp. Det här är verkligen lycka på en toast! Skogens guld tillsammans med sötsyrlig lök och smakrik ost, perfekt som förrätt, mingelsnittar eller kvällsmacka.

Skriv ut recept
Kantarelltoast med picklad rödlök
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Buffé, Förrätt
Kök Svenskt
Portioner
Maträtt Buffé, Förrätt
Kök Svenskt
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Börja med löken: Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något.
  2. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumma lagen och låt stå tills den kallnat. Den är sedan klar att serveras men håller ytterligare 1-2 veckor i kyl.
  3. Sätt ugnen på 250°. Stek brödskivorna i smör och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ansa och stek kantarellerna i smör, salta och peppra och strö över timjan mot slutet.
  4. Lägg kantarellerna på bröden och lägg på osten. Gratinera högt upp i ugnen 3-5 min tills osten smält.
  5. Servera med picklad rödlök. Garnera med färsk timjan.
Receptanteckningar

 

kantarelltoast

Recept & foto: Arla

Vintips: KWV Chardonnay – Ett välgjort vin från Sydafrika

 

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.