Restaurangguide – Stockholms 5 hetaste restauranger

Älskar du gastronomi, vin och trevliga restauranger? Vi har listat några av Stockholms just nu hetaste restauranger som bjuder på smakupplevelser du sent kommer glömma – här är en restaurangguide på 5 populära restauranger!

restaurangguide frantzen restaurang stockholm
Källa Bild

Frantzén – lyxkrogen

Frantzén – lyxkrogen som ligger mitt i hjärtat av Stockholm. Restaurangen har tre våningar och här kan du njuta av gastronomiska läckerheter i den nyrenoverade 1800-talsbyggnaden. Restaurangen har endast plats för tjugotre sittandes gäster och numera erbjuder Franzéns exempelvis matlagning över öppen eld.

Adress: Klara Norra Kyrkogata 26. Norrmalm
Hemsida: Frantzén

 

restaurangguide TAK restaurang stockholmKälla Bild

Tak – svensk-japanskt matkoncept

Högst upp på Hotel At Six hittar du den populära restaurangen TAK, där Frida Ronge står för de svensk-japanska matkonceptet. Det ligger ett gediget arbete bakom restaurangen där tanken är att maten ska matcha den magiska utsikten och skapa en upplevelse utöver det vanliga. På TAK har du en restaurang, bar, råbar och terass med utsikt i fyra väderstreck. Restaurangens interiör genomsyrar inslag av 70-talet. Passa på att njut av en trevlig cocktail i väntan på middagen.

Adress: Brunkebergstorg 4, Norrmalm
Hemsida: TAK

 

restaurangguide agrikultur restaurang stockholm
Källa Bild

Agrikultur – fokus på hållbarhet

Restaurangen ligger på Roslagsgatan i Stockholm och är inspirerad av det svenska jordbruket. Här ligger fokus på hållbarhet och utvalda råvaror från svenska gårdar, och menyn ter sig annorlunda från dag till dag. Agrikultur har tjugofyra sittandes platser, där fyra är avsedda för drop-in gäster. Njut av middagen i sällskap av det öppna köket.

Adress: Roslagsgatan 43, Vasastan
Hemsida: Agrikultur

restaurangguide Folii restaurang stockholmKälla Bild

Folii – med en vass vinbar

På östra södermalm satsar de erfarna sommelierna Jonas Sandberg och Béatriche Becher på vin i sällskap av mindre rätter. Passa på att prova någon god cocktail när du besöker restaurangen. Både vinlista och meny ändras dagligen och det är enbart drop-in som gäller på Folii.

Adress: Erstagatan 21, Södermalm
Hemsida: Folii

 

restaurangguide Penny & Bill restaurang stockholmKälla Bild

Penny & Bill – inspiration från cocktailkulturen

Restaurangen som ligger på Grev Turegatan har hämtat inspiration från cocktailkulturen i USA och här serveras smårätter i en härlig smakinriktad kombination. I baren står Henrik Norström från Lux restauranger tillsammans med cocktailmästaren Johan Evers. Restaurangen genomsyrar en internationell atmosfär.

Adress: Grev Turegatan 30, Östermalm
Hemsida: Penny & Bill

 

Text: Redaktionen


Redaktionen Rekommenderar

Stockholms 7 bästa cocktailbarer

Top 6 bästa vinbarer i Stockholm

 

Följ Vinsider på Facebook och Instagram!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.