Minifrittata med sparris och spenat

Minifrittata sparris receptLaga goda minifrittatas med sparris. Passar perfekt till picknicken eller sommarens buffébord!

Minifrittata sparris recept
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Minifrittata med sparris och spenat

Måltid Buffé
Keyword mat, Recept
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 12 portioner

Ingredienser

  • 8 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1,5 dl Parmigiano Reggiano 14 mån, finriven
  • 1 krm salt
  • 1 nypa Peppar efter smak
  • 250 gram sparris delad i små bitar
  • 200 gram babyspenat
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico till stekning
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 st muffinsform

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg smorda muffinsformar av papper eller tillklippta smorda bakplåtspapper som du skrynklat ihop lite först och sedan vecklat ut i muffinsformen.
  • Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda i 1 ½ dl riven parmesanost. Salta och peppra.
  • Häll smeten i formarna och grädda i cirka 12-15 minuter tills omeletterna puffar upp och får lite färg. Ta ut och låt svalna.
  • Stek sparrisbitarna lätt så de får lite färg och fortfarande är spänstiga. Salta lätt.
  • Stek spenaten hastigt i lite olja och salta och peppra lätt.Toppa omeletterna med det gröna samt resten av parmesanen och dra några varv med pepparkvarnen.
  • Äts kalla.

Anteckning

Minifrittata sparris recept
Recept: Zeta
Bild: