Laga goda minifrittatas med sparris. Passar perfekt till picknicken eller sommarens buffébord!
Minifrittata med sparris och spenat
Portioner 12 portioner
Ingredienser
- 8 st ägg
- 3 dl mjölk
- 1,5 dl Parmigiano Reggiano 14 mån, finriven
- 1 krm salt
- 1 nypa Peppar efter smak
- 250 gram sparris delad i små bitar
- 200 gram babyspenat
- Zeta Extra jungfruolivolja Classico till stekning
- 1 nypa flingsalt
- 1 st muffinsform
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg smorda muffinsformar av papper eller tillklippta smorda bakplåtspapper som du skrynklat ihop lite först och sedan vecklat ut i muffinsformen.
- Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda i 1 ½ dl riven parmesanost. Salta och peppra.
- Häll smeten i formarna och grädda i cirka 12-15 minuter tills omeletterna puffar upp och får lite färg. Ta ut och låt svalna.
- Stek sparrisbitarna lätt så de får lite färg och fortfarande är spänstiga. Salta lätt.
- Stek spenaten hastigt i lite olja och salta och peppra lätt.Toppa omeletterna med det gröna samt resten av parmesanen och dra några varv med pepparkvarnen.
- Äts kalla.
Anteckning
Recept: Zeta
Bild:
Bild: