5 smarta hacks för vin – de här tipsen får du inte missa!

Hacks! Ni vet, sånna där sköna tips på smarta saker man inte visste om, men blir väldigt glad över att få reda på. Ibland undrar man till och med hur i hela friden man klarat sig utan tipsen innan. Som er insider i vinvärlden bjuder vi självfallet på smarta vin hacks. Varsågoda!

Linda vinflaskan i en blöt handduk och frys i 15 min. Hacks om vin

Kyl flaskan snabbt

Vi har alla varit där. En fin flaska vitt vin som spontant ska öppnas. MEN den är inte kyld. Inga problem! Linda en blöt handduk eller papper runt flaskan, lägg i frysen i 15 min. Klart!

Mixa rödvin i en blender för att lufta det. Hacks om vin

Lufta vinet med ett knapptryck

Alla viner, men speciellt unga, mår bra att luftas. Det finns massor av prylar för att lufta vinet, men du kan lätt höja smakerna på vinet hemma. Häll över vinet i en blender och kör i 30 sek. För skoj skull kan du testa en klunk som ej mixats och jämföra. Det blir stor skillnad kan vi lova!

Återställ de mousserande bubblorna i champagne med russin. Hacks om vin

Återställ bubblorna i champagne

Öppnat en flaska skumpa och varit med om att det ljuva mousserande bubblet avtagit? Lägg några russin i flaskan eller glaset, vänta en stund och du kommer märka att champagnen åter börjar brusa till liv. Så länge inte bubblorna är helt borta funkar knepet utmärkt.

Frys ner överblivet vin och använd till matlagning. Hacks om vin

Ta till vara på överblivet vin

Spara det som blev kvar i flaskan till matlagning. Frys ner som iskuber och använd de smidiga portionskuberna när de behövs i soppor, såser och grytor.

Frysta vindruvor i vinglaset. Hacks om vin

Iskuber som inte vattnas

Frys ner vindruvor och använd som iskuber i vinglaset. De håller vinet kylt utan att vinet blir vattnigt. Snygg detalj dessutom. Skål!

Text och illustrationer: Derin Ivgen

 

Följ Vinsider på Facebook och Instagram

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.