Ringla tomat- och basilikavinägrett över den ugnsbakade fisken på en bädd av grönsaker.
Portioner |
|
Ingredienser
- 640 g sej
- 1 knippe grön sparris
- 300 g kokt potatis
- 1 dl sockerärtor delade
- 1 cm knippe salladslök i 3stavar
- 2 msk finhackade Zeta Soltorkade tomater Classico
- 2 msk rödlök finhackad
- 2 msk basilika fint strimlad
- 1 vitlöksklyfta skivad
- 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Blu
- 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
Ingredienser
|
Instruktioner
- Baka fisken i ugnen med salt, peppar och lite olivolja på 150 grader i ca 7 minuter.
- Koka upp ½ liter vatten i en kastrull med lite salt.
- Skär av nedre delen på sparrisen och skala om skalet är grovt.
- Lägg ner sparrisen i det kokande vattnet och låt koka i ca 2 minuter och lägg ner resten av grönsakerna och tag kastrullen från plattan.
- Blanda ihop ingredienserna till vinägretten.
- Servera fisken ovanpå en bädd av grönsaker och ringla vinägretten ovanpå.
Receptanteckningar
Tack till ZETA för recept och bild.
Dela det här receptet