Smördegstilltugg med tranbär och brieost

Perfekt för höstens festligare stunder är dessa tilltugg på smördeg med härlig hemmagjord tranbärssås och brieost.

Skriv ut recept
Smördegstilltugg med tranbär och brieost
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Brunch, Buffé, Förrätt
Portioner
Ingredienser
Maträtt Brunch, Buffé, Förrätt
Portioner
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 175 °C.
  2. Smörj en muffinformplåt med smör, eller spreja med olja.
  3. Fyll varje form med önskad mängd smördeg.
  4. Skär upp bitar av brieosten, ungefär 2,5 cm stora och tryck ner i smördegen.
  5. Grädda i ugnen i 15–20 minuter, eller tills bitarna fått fin färg.
Tranbärssås
  1. Medan bitarna gräddar i ugnen gör du tranbärssåsen.
  2. Mät upp alla ingredienser till såsen i en liten kastrull. Koka såsen i 20 minuter på låg till medellåg värme tills den tjocknat.
  3. Servera bitarna direkt. Häll över en sked sås smördegstilltuggen och dekorera med rosmarin. Ät dem varma.
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.