Spaghetti Vongole

Drottningen av alla pastarätter och förmodligen något jag skulle beställa som en del av en sista måltid. Vongole gömmer sig på medelhavets sandbottnar och vongoleffiskarna ser man tidigt på morgonen gräva efter sina musslor utefter Italiens kust.
Det är reglerat och man får endast gräva med licens.
Spaghetti används väldigt sällan färsk utan den torra är att föredra i alla sammanhang i min mening. Spaghetti graderas efter tjocklek och den vi känner till i Sverige är tjocklek 5. Italienarna använder sig av massor av olika storlekar men 5 är den mest populära för denna rätt som tur är.

/Sebastian Schauermann

Skriv ut recept
Spaghetti Vongole
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner
portioner
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner
portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Rensa musslorna genom att ta bort de som är öppna eller trasiga.
  2. Finhacka tomatköttet.
  3. I en stor stekpanna med höga kanter eller sauteuse steker du löken och den hela vitlöksklyftan i olivolja tills den är mjuk.
  4. Släng i musslorna och vinet. Sätt på ett lock och låt det koka i ca 5 minuter tills alla musslor är öppna. Plocka upp musslorna ur spadet som blivit och lägg dem åt sidan tillsvidare, spara spadet i kastrullen och håll det varmt.
  5. Koka spaghettin i rikligt med saltat vatten i 5 minuter och lägg sedan över den med en spaghettigaffel och låt den koka färdigt i musselspadet, medan de kokar färdigt slänger du i resten av ingredienserna samt de kokta vongolen. När det är färdigt kommer spaghettin sugit upp det mesta av spadet och bara vara som en härlig genomskinlig glaze som omsluter den färdiga spaghettin.
  6. Bara att servera och njuta av världens bästa pastarätt, nummer 1 på min ranking.
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.