Spett med friterad aubergine, tomat och basilika

Skriv ut recept
Spett med friterad aubergine, tomat och basilika
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Buffé
Portioner
st
Maträtt Buffé
Portioner
st
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Dela tomaterna på hälften och lägg dem på en ugnsplåt med olivolja och lite salt.
  3. Ställ in dem i ugnen med luckan lite på glänt så att tomaterna torkar och blir söta och goda. Det bör ta ca 2 timmar.
  4. Ta ut dem för att svalna.
  5. Under tiden kan du salta och dubbelpanera auberginerna med först maizena sedan i en smet av mjöl och vatten. Sist vänder du dem i panko.
  6. Stek dem på medelhög värme (180°C) i mycket rapsolja tills de blir gyllene.
  7. Gör spett med att varva mozzarella, basilika, tomat och sist den friterade auberginen.
Receptanteckningar

Recept: Sebastian Schauermann

Foto: Derin Ivgen

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.