Tarte tatin – Fredagsdrinken, skapad av Emil Åreng

fredagesdrinkenSkapad av barchef Emil Åreng på Cadierbaren Grand Hôtel.  Drinken Tarte tatin är en signaturdrink på Cadierbaren och passar riktigt fint på hösten och vintern. Bourbon, vaniljinfuserad Chartreuse, kanel och äpple lämnar munnen med smak av ljuvlig äppelpaj.

Skriv ut recept
Tarte tatin – Fredagsdrinken skapad av Emil Åreng
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Dryck
Portioner
Ingredienser
Maträtt Dryck
Portioner
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Tarte tatin:
  2. Häll samtliga ingredienser i shakern och skaka först utan is, sedan med is och sila sedan. Använd ett rocksglas med en stor isbit. Garnera med torkat äpple.
Kanel:
  1. Koka upp sockerlag, addera en halv äkta kanelstång och låt stå på i värme i cirka tio min (det får inte stormkoka). Sila dagen efter.
Chartreuse:
  1. Öppna två vaniljstänger och tryck ned i flaskan. Låt stå i 2-3 dagar. Smaka av.
Torkade äpplen:
  1. Skär äpplena i tunna skivor och lägg i citronjuice i en timme. Sila sedan av och lägg på ett bakplåtspapper. Torka i ugnen på ungefär 75°C i cirka fem timmar.
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.