Toskansk krämig lax med vitlök

Toskansk krämig lax med smak av vitlök, soltorkad tomat och persilja. Recept för två personer.

Print Pin
3.89 från 26 röster

Toskansk krämig lax med vitlök

Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Keyword mat, Recept

Ingredienser

  • 2 laxfiléer
  • Salt och peppar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk smör
  • 3 vitlöksklyftor fint tärnat
  • 1/2 liten gullök tärnad
  • 2 msk torrt vitt vin Använd inte ett sött vitt vin
  • 75 g soltorkade tomatremsor
  • 2 dl grädde
  • Salt och peppar efter smak
  • 3 1/2 dl babyspenat
  • 1/2 dl färsk riven parmesanost
  • 1/2 tsk majsstärkelse majsmjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 msk persilja hackad

Instruktioner

  • Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda laxfiléerna på båda sidor med salt och peppar och fräs i den heta pannan, köttsidan ner först, i 5 minuter på varje sida, eller tills du får fin yta. Ta av från spisen och lägg åt sidan.
  • Smält smöret i resterande juice som kvar i pannan från fisken. Tillsätt i vitlök och stek i ungefär en minut. Stek löken i smöret. Häll i vitt vin och reducera något. Tillsätt soltorkad tomat och stek i 1-2 minuter för att släppa ut sina smaker.
  • Minska värmen till låg värme, häll på grädden och låt småputtra under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt i spenatbladen och dem mjukna till i såsen och tillsätt parmesanosten. Låt såsen småputtra i ytterligare en minut tills osten smälter genom såsen.
  • För en tjockare sås majsstärkelse blandat med vatten under omrörning.
  • Lägg tillbaka laxen i stekpannan. Strö på persilja och en sked sås över varje filé.
  • Servera med pasta, ris eller ångkokta grönsaker.
4 Kommentarer
  1. Dags att redigera. Inte särskilt lätt att förstå!?
    Tillsätt i spenatbladen och dem mjukna till i såsen och tillsätt parmesanosten. Låt såsen småputtra i ytterligare en minut tills osten smälter genom såsen.

  2. Muuuuums! Riktigt gott! Hade tyvärr ingen spenat och tog lite grönsaksbuljong och vatten istället för vin och det blev jättegott :).

3.89 from 26 votes (24 ratings without comment)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg