Toskansk krämig lax med smak av vitlök, soltorkad tomat och persilja. Recept för två personer.
Toskansk krämig lax med vitlök
Ingredienser
- 2 laxfiléer
- Salt och peppar
- 1 tsk olivolja
- 1 msk smör
- 3 vitlöksklyftor fint tärnat
- 1/2 liten gullök tärnad
- 2 msk torrt vitt vin Använd inte ett sött vitt vin
- 75 g soltorkade tomatremsor
- 2 dl grädde
- Salt och peppar efter smak
- 3 1/2 dl babyspenat
- 1/2 dl färsk riven parmesanost
- 1/2 tsk majsstärkelse majsmjöl
- 1 msk vatten
- 1 msk persilja hackad
Instruktioner
- Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda laxfiléerna på båda sidor med salt och peppar och fräs i den heta pannan, köttsidan ner först, i 5 minuter på varje sida, eller tills du får fin yta. Ta av från spisen och lägg åt sidan.
- Smält smöret i resterande juice som kvar i pannan från fisken. Tillsätt i vitlök och stek i ungefär en minut. Stek löken i smöret. Häll i vitt vin och reducera något. Tillsätt soltorkad tomat och stek i 1-2 minuter för att släppa ut sina smaker.
- Minska värmen till låg värme, häll på grädden och låt småputtra under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt i spenatbladen och dem mjukna till i såsen och tillsätt parmesanosten. Låt såsen småputtra i ytterligare en minut tills osten smälter genom såsen.
- För en tjockare sås majsstärkelse blandat med vatten under omrörning.
- Lägg tillbaka laxen i stekpannan. Strö på persilja och en sked sås över varje filé.
- Servera med pasta, ris eller ångkokta grönsaker.
Dags att redigera. Inte särskilt lätt att förstå!?
Tillsätt i spenatbladen och dem mjukna till i såsen och tillsätt parmesanosten. Låt såsen småputtra i ytterligare en minut tills osten smälter genom såsen.
Muuuuums! Riktigt gott! Hade tyvärr ingen spenat och tog lite grönsaksbuljong och vatten istället för vin och det blev jättegott :).
Jättegod!
Mycket gott! Såsen var perfekt!