4 vintrender att ha koll på 2019

The Wine Companys vinexpert Linda Sorby har plockat ut starka vintrender för 2019!

Näthandel

Digitaliseringen har förändrat konsumentbeteendet och för varje dag växer näthandeln. Detta kan man se tydligt i flera branscher och vinhandeln är inget undantag. Att handla viner online fortsätter öka. Under 2019, tror Linda Sorby att vinindustrin kommer att göra ytterligare investeringar i e-handeln och att konsumenterna kan vänta ett än mer smidigt och lättillgängligt sätt att beställa vin online.

Miljö och hälsa

En annan vintrend är en effekt av hälsotrender som råder. Intresset för alkoholfria viner och viner med lägre alkoholhalt har ökat, och kommer fortsätta öka under 2019.

Naturviner och mindre länder

Intresset för naturviner ökar och då främst från Österrike menar Linda Sorby. Men även intresset för viner från mindre länder.

– Efterfrågan för vin från mindre länder har börjat dyka upp, såsom Kroatien, Georgien och Grekland. De har alla en lång historia av vintillverkning, men har inte haft lika hög status som klassiska vindistrikt i Frankrike och Italien, säger Linda Sorby.

Vinbarer

Förra året trendande vinbarer och det slutar inte i år. Det dyker upp nya pärlor hela tiden! Läs denna guide till vinbarer i Stockholm exempelvis. Vi på Vinsider kommer i nästa nummer som kommer ut slutet av februari med en ny guide till vinbarer att hålla koll på.

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.