Grillad lax med kronärtskocka och färska bönor

Spröda och marinerade kronärtskockor och haricots verts, tillsammans med grillad lax – enkelt och gott smaksatta med tapenade av oliver och kapris.

Skriv ut Pin
No ratings yet

Grillad lax med kronärtskocka och färska bönor

Måltid Buffé, Huvudrätt
Kök Italienskt
Keyword mat, Recept
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 600-800 g laxfilé i portionsbitar
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • salt
  • Peppar

Bönsallad

  • 400 g färska bönor t.ex. haricots verts sockerärtor, sugarsnaps
  • 2 msk Zeta Tapenade oliver och kapris grovhackad
  • 1/2 fpk Zeta Kronärtskockor marinerade ca 150 g
  • 12 rädisor delade
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Koka bönorna i saltat vatten några minuter.
  • Kyl sedan snabbt ner bönorna i isvatten.
  • Låt rinna av ordentligt och blanda med övriga ingredienser.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Pensla laxen med lite olivolja och grilla runt om.
  • Servera till bönsalladen

Anteckning

Receptet är framtaget av Zeta i samarbete med Markus Aujalay.

Vintips:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

Recipe Rating