Johan – din sommelier på bussresan

Ingress:

Johan Ekman, 47, är entreprenören bakom företaget EkmanResor som arrangerar resor i Sverige, Europa och till kontinenten.

EkmanResor är unika i branschen och på den svenska marknaden med 1st Bussness Class – en specialbyggd exklusiv turistbuss, som utöver ny teknik och modern utrustning, erbjuder servering av varma måltider, generöst benutrymme samt en tillgänglighetsanpassad toalett med dusch.

En vinkyl garanterar rätt temperatur vid provningar under mat- och vinresor. Vinsider vill naturligtvis höra mer och Johan Ekman, vd och grundare Ekman Resor, berättar:

– Under mina 25 år i branschen har jag strävat efter att ge mina resenärer en positiv upplevelse från början till slut. Med 1st Bussness Class vill jag skapa ett generationsresande, där man oavsett ålder åker med oss och upptäcker hur fantastiskt det kan vara att resa med buss.

Hur går en vinprovning till när man åker med 1st Bussness Class?
– Jag eftersöker alltid autenticitet på våra resor. Åker vi exempelvis till Bourgogne i Frankrike erbjuder vi vinprovning under färdens gång, inte minst för att göra resan till målet mer njutningsfull. Jag är utbildad sommelier och en självutnämnd gourmand, så ambitionsnivån är mycket hög.

Nämn några vingårdar ni besöker på era resor?
– Distriktet Bourgogne, Frankrike, har en unik karaktär med sin rustika och på samma gång aristokratiska klang och anses av många producera världens främsta viner. Här besöker vi bland annat den exklusiva vingården Château de Meursault med mer än 20 000 besökare om året och Domaine d’Ardhuy, som ligger i den vackra södra delen av Côte de Nuits. Ett mycket uppskattat besök av oss svenskar är hos den välkända vinproducenten Jean-Marc Brocard i Préhy där vi får uppleva Chablis på bästa möjliga sätt. Vår resa till den spanska pärlan Costa Brava innehåller ett besök till Cava-distriktet Sant Sadurní, där vi provsmakar katalanskt Cava, som är Spaniens svar på champagne.

Och om man vill resa längre än så?
– Vår Sydafrikaresa tar med dig till den nya världen där de fantastiska vingårdarna radar upp sig efter varandra! Vi stannar bland annat till på den familjeägda vingården Viljoensdrift, söder om Elandsberg, där vi provar viner och njuter av en härlig picknicklunch på fl oden Breede River. Turen går också till vingården Haute Cabrière i Franschhoek där man har tillverkat vin och mousserande vin, Sydafrikansk ”champagne”, i över 300 år. Vi avslutar på Rickety Bridge, som med sin fenomenala utsikt, skapar minnen för livet.

Image:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.