Stockholms bästa brunch! Från franska delikatesser till havsbris

Brunch – denna härliga mix av frukost och lunch, som bäst intas i glada vänners lag och kanske ett glas bubbel eller varför inte en Bloody Mary (eller Virgin Mary för den delen)? Vill du veta var i Stockholm du äter den bästa brunchen? Då är det bara att läsa vidare här, vi tipsar om allt från jazziga toner till amerikanska pannkakor. Smaklig spis!

Brunch på Moderna Museet

1. Konstbrunch med mycket vegetariskt

Med en fantastisk utsikt över Djurgården erbjuder Moderna Museet en brunchbuffé med ett stort utbud av både varma och kalla rätter som även passar dig som inte äter kött eller fisk. Här arbetar man så hållbart som möjligt vilket betyder att man väljer leverantörer och råvaror med omsorg för att värna om miljön. Man arbetar tillsammans med Hållbara Restauranger som är ett nätverk av restauranger i Sverige som arbetar för en hållbar bransch.
modernamuseet.se
Stockholm, Skeppsholmen Exercisplan 4

Brunch på café Egoiste

2. New York- och franskinspirerad brunch

Café Egoïste är ett franskinspirerat café och bistro. Varje helg serveras en à la cartebrunch från klockan 11.00. På menyn finns klassiska franska och amerikanska brunchrätter som bland annat Eggs Benedict, Steak Sandwich, sallader, omeletter, New York-inspirerade kvalitetsburgare eller varför inte en Eggs Norvegienne med rökt lax, hollandaise och pocherat ägg på en english muffin? På sommaren har restaurangen en fantastisk uteterass som inte får missas.
egoiste.se
Stockholm Norrlandsgatan 13

Brunchkryssning

3. Brunch till havs

Varje lördag och söndag kl. 12.00 går det att avnjuta en härlig brunchkryssning i skärgården ombord på skärgårdsfartyget S/S Stockholm. På buffébordet hittar du klassiker såsom Janssons frestelse och lax samt sallader och charkuterier. Det finns även ett välfyllt dessertbord att avrunda måltiden med. Alla rätter tillagas ombord på båten. När ni ätit klart kan ni gå ut och andas havsluft samt njuta av utsikten på fartygets promenaddäck.
stromma.se
Stockholm Strandvägen, kajplats 16

Brunch på Mornington

4. Klassisk brunch med centralt läge

Mornington hotel är beläget nära Östermalmstorg i centrala Stockholm. Här dukar man varje lördag och söndag upp en klassisk brunch med något för alla smaker. Pannkakor, charkuterier, hemgjord korv, sill, ägg, bakverk och frukter samsas om utrymmet tillsammans med tillhörande drycker. Brunchbuffén serveras lördag-söndag 12.00-16.00. Vi kan nästan garantera att du inte går hungrig från Mornington hotels brunchbuffé! Bord bokar du på sajten.
mornington.se
Stockholm Nybrogatan 53

5. Jazzig brunch med vegoinriktning

Mosebacke Etablissement, Södra Teaterns restaurang, bjuder in till brunch med livemusik varje helg. På lördagar skakas det loss i baren samtidigt som bossa nova framförs live under cocktailbrunchen. Söndagar på Mosebacke vigs i stället åt jazzen med jazzbrunch – vilket har blivit något av en klassiker. På brunchbuffén bereds plats åt rätter av både klassiskt och modernt snitt, men särskild plats ges åt deras vegetariska läckerheter.
sodrateatern.com
Stockholm, Södermalm
Mosebacke Torg 1–3

Wienercaféet

6. Gastronomisk brunch med fransk touch

Brunch på Wienercaféets vis. Menyn innehåller allt från smörgåsar, underbara bakverk till rätter som eggs benedict royal med pocherade ägg och hollandaise på rostat bröd, omeletter med spenat, skinka eller lax. De gör allt från grunden med det gastronomiska hantverket i fokus. All matlagning sker dessutom inför öppen ridå, hos dem är du med när måltiderna kommer till liv. Wienercaféet har tydlig inspiration från Paris och Wien. Hit kommer du för att trivas och njuta av livets goda och skåla i champagne.
wienercafeet.com
Stockholm Biblioteksgatan 6–8

café saturnus

7. Traditionellt franskt i mysig miljö

Cafe Saturnus är ett traditionellt franskt café med en diger brunchmeny att välja ifrån. Vad sägs om en Reuben sandwich New York-style med pastrami, surkål, saltgruka, dijon och kaprismayo? Eller en klassiskt fransk Croque Monsieur? Caféet erbjuder också andra maträtter som omeletter och sallader och självklart härliga bakverk att avrunda brunchen med. Speciellt berömda är Saturnus för sina jättekanelbullar som räcker till ett helt sällskap. Hit är du välkommen när som, då man inte bokar bord i förväg. Bonjour!
cafesaturnus.se
Eriksbergsgatan 5 Stockholm

brunch på steninge bruk

8. Grillbrunch över öppen eld

Steninge bruk är en anrik restaurang i slottsmiljö i Märsta utanför Stockholm. Här grillas maten över öppen eld framför gästerna. Steninge bruks helgbrunch vill du inte missa! Då dukar man upp en grillinspirerad brunch som innehåller kallskuret, nygrillat, dessertbuffé och nybakat bröd. Den som inte tror sig orka en hel buffé kan handla från menyn, och välja bland olika rätter och smörgåsar. Här kan du antigen boka bord eller bara dyka upp.
steningebruk.se
Steninge slottsväg 141 Märsta

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer