Fredagsdrinken – Campari Tonic

Det är fredag och vi fortsätter med Campari som smaksättare och idag hämtar vi en drink från vår egna kock Sebastian Schauermann. Enkelt och snabb att rodda ihop, låt oss presentera Fredagsdrinken – Campari Tonic! Den här drinken levererade han till vårt grillbord i senaste numret av Vinsider.

Fredagsdrinken – Campari Tonic

“Jag använder mig av ett whiskyglas till den här, men det funkar även fint med ett highball eller varför inte ett vinglas. Bygg denna drink enkelt, börja med massor med is. Hemligheten i många drinkar är helt enkelt att man fyller glaset till bredden med iskuber, lägg i lime och jordgubbar, fyll på med Campari och sedan tonicen. Avsluta med en rabarberstjäl.”

Gaspare Campari skapade receptet till Campari 1860 i Novara i Piemonte, norra Italien. I och med detta bildade han också företaget Campari. Idag har man ett 50-tal olika varumärken i sin portfölj och verksamhet i cirka 190 länder.

Campari tillverkas genom att örter, aromatiska växter och frukter får macerera i en blandning av alkohol och vatten. Det sägs att det ingår mellan 20 till 60 olika ingredienser i blandningen, bland annat malört och kinesisk dvärgapelsin. Den röda färgen kommer från karminsyra, E120, som är ett färgämne som finns naturligt i koschenillsköldlöss.

Skriv ut recept
Fredagsdrinken - Campari Tonic
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Dryck
Portioner
Ingredienser
Maträtt Dryck
Portioner
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.