Lätthalstrad rökt SALMA-lax med ramslök, rädisor, dijondressing och furikake

Skriv ut recept
Lätthalstrad rökt SALMA-lax med ramslök, rädisor, dijondressing och furikake
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Förrätt
Portioner
portioner
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Slå ihop dressing på 2 msk dijons­enap, 1 tsk vatten och 1 msk olivolja.
  2. I en riktigt het panna så halstrar du hastigt den rökta laxbiten på bara ena sidan tills den får färg.
  3. Gör en Furikake (japansk smakbomb). Rosta 2 msk frön i en medelvarm stekpanna. Tillsätt 1 msk smulade wakamealger och till sist 2 msk rostad lök.
  4. I botten på ett fat lägger du ut lite ramslök och skivade rädisor.
  5. Skiva laxen och drissla över lite dijondressing, plocka några små dillruskor och strö sist över din hemgjorda furikake.
Receptanteckningar

Recept: Sebastian Schauermann
Foto: Derin Sunneson

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.