SALMA-lax Tataki med mangosalsa och avokadokräm

Lax Tataki är rå lax som har en god och krispig stekyta.

Skriv ut recept
SALMA-lax Tataki med mangosalsa och avokadokräm
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Förrätt
Portioner
Maträtt Förrätt
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Salta och sockra laxbiten och strö över chiliflakesen. Låt stå på bänken i 10 min och släng sedan in den i frysen i ca 20 minuter så den blir riktigt kall innan du steker den. Under tiden gör du salsan på mango, tomat, gurka, koriander, olivolja och en pressad lime. Salta och peppra.
  2. Gör avokadokrämen genom att mixa den med rapsoljan, en pressad lime, tabasco, salt och peppar.
  3. Sätt på stekpannan på högsta värme så den är riktigt het. Ta ut laxbiten ur frysen och stek den hastigt runt om i olja. Den skall bara få färg på varje sida så högst 20 sek på varje sida. Att den är iskall gör att den inte steks för mycket utan bara får en god stekyta. Skiva tunna skivor av laxen och servera med salsa och avokadokräm.
  4. En klyfta lime blir toppen till.
Receptanteckningar

Vintips: 2016 Kloster Eberbach Trocken Riesling Artnr: 78331

Foto: Fabian Björnstjerna

Recept: Sebastian Schauermann

Styling: Derin Ivgen

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.